|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
28/10/2004 |
Data da última atualização: |
20/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SIVIERO, A.; CRISTOFANI, M.; MACHADO, M. A. |
Afiliação: |
A. SIVIERO, Centro Avançado de Pesquisa Tecnológica do Agronegócio dos Citros ‘Sylvio Moreira’; M. CRISTOFANI, Embrapa Meio Ambiente; M. A. MACHADO, Centro Avançado de Pesquisa Tecnológica do Agronegócio dos Citros "Sylvio Moreira". |
Título: |
QTL mapping associated with rooting stem cuttings from Citrus sunki vs. Poncirus trifoliata hybrids. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotecnology, v. 3, n. 1, p. 83-88, 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The citrus vegetative propagation by stem cuttings depends on factors such as genetics, age, vigor, woodiness, growth regulators, environment and nutrition. Lemons (Citrus limon), acid limes (Citrus aurantifolia) and citrons (Citrus medica) root very easily. Plant cuttings from the sweet orange (Citrus sinensis), mandarins (Citrus reticulata) and Poncirus trifoliata are more difficult to root. The objective of this study was to detect quantitative trait loci linked to the rooting of citrus stem cuttings in F1 hybrids obtained from a crossing between Citrus sunki x Poncirus trifoliata. The semi-woody cuttings were treated with 1 g/L indole-3-butyric acid for 10 minutes and cultivated in citrus substrate under a mist environment. QTLs were identified by the composite interval mapping strategy. Two QTLs were detected for the rooting trait in plant cutting, in the P. trifoliata map. |
Palavras-Chave: |
Assisted selection; Assited selection; Citros; citrus breeding; molecular markers; propagation. |
Thesagro: |
Marcador Molecular; Melhoramento Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163865/1/Siviero.pdf
|
Marc: |
LEADER 01600naa a2200241 a 4500 001 1015031 005 2017-09-20 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSIVIERO, A. 245 $aQTL mapping associated with rooting stem cuttings from Citrus sunki vs. Poncirus trifoliata hybrids. 260 $c2003 520 $aThe citrus vegetative propagation by stem cuttings depends on factors such as genetics, age, vigor, woodiness, growth regulators, environment and nutrition. Lemons (Citrus limon), acid limes (Citrus aurantifolia) and citrons (Citrus medica) root very easily. Plant cuttings from the sweet orange (Citrus sinensis), mandarins (Citrus reticulata) and Poncirus trifoliata are more difficult to root. The objective of this study was to detect quantitative trait loci linked to the rooting of citrus stem cuttings in F1 hybrids obtained from a crossing between Citrus sunki x Poncirus trifoliata. The semi-woody cuttings were treated with 1 g/L indole-3-butyric acid for 10 minutes and cultivated in citrus substrate under a mist environment. QTLs were identified by the composite interval mapping strategy. Two QTLs were detected for the rooting trait in plant cutting, in the P. trifoliata map. 650 $aMarcador Molecular 650 $aMelhoramento Vegetal 653 $aAssisted selection 653 $aAssited selection 653 $aCitros 653 $acitrus breeding 653 $amolecular markers 653 $apropagation 700 1 $aCRISTOFANI, M. 700 1 $aMACHADO, M. A. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotecnology$gv. 3, n. 1, p. 83-88, 2003.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/01/2020 |
Data da última atualização: |
03/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
DIAS, L. de F.; SILVA, J. C. A.; TORREZAN, R.; SÁ, D. de G. C. F. de; MATTA, V. M. da; FREITAS, S. P. |
Afiliação: |
Larissa de Farias Dias, UFRJ; Jéssica Caroline Araujo Silva, FAPERJ; RENATA TORREZAN, CTAA; DANIELA DE GRANDI C FREITAS DE SA, CTAA; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; Suely Pereira Freitas, UFRJ. |
Título: |
Desenvolvimento de bebida à base de derivados de coco verde. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 3., 2019. Montes Claros. Interdisciplinaridade e inovação na Engenharia de Alimentos [E-book]. Cap. 22, p. 1044-1050. Montes Claros: ICA/UFMG, 2019. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
SIMEALI. Claudia Regina Vieira, Érika Endo Alves, Maximiliano Soares Pinto, Neide Judith Faria de Oliveira e Roberta Torres Careli (Ed.). |
Palavras-Chave: |
Albúmen líquido; Albúmen sólido; Coproduto; Físico-química; Sensorial. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209494/1/cap-22-simeali-matta.pdf
|
Marc: |
LEADER 00955naa a2200241 a 4500 001 2117998 005 2020-03-03 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDIAS, L. de F. 245 $aDesenvolvimento de bebida à base de derivados de coco verde.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aSIMEALI. Claudia Regina Vieira, Érika Endo Alves, Maximiliano Soares Pinto, Neide Judith Faria de Oliveira e Roberta Torres Careli (Ed.). 653 $aAlbúmen líquido 653 $aAlbúmen sólido 653 $aCoproduto 653 $aFísico-química 653 $aSensorial 700 1 $aSILVA, J. C. A. 700 1 $aTORREZAN, R. 700 1 $aSÁ, D. de G. C. F. de 700 1 $aMATTA, V. M. da 700 1 $aFREITAS, S. P. 773 $tIn: SIMPÓSIO DE ENGENHARIA DE ALIMENTOS, 3., 2019. Montes Claros. Interdisciplinaridade e inovação na Engenharia de Alimentos [E-book]. Cap. 22, p. 1044-1050. Montes Claros: ICA/UFMG, 2019.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|